lördag 23 juni 2012

CHAMPANGE GALOPPEN

Farbror Dubbelpuss berättade lite för mej idag. Han går nästan brevid oss. Han sa att han ska lära mej vad jag behöver. Alla är så snälla, alla vill hjälpa mej.


Det första jag måste göra sa Dubbelpuss är att lyssna på den här. Det är viktigt att jag inte blir rädd när jag hör den.

När jag hör den så ska jag lägga öronen bakåt och titta riktigt elakt på de andra. Det är viktigt sa Dubbelpuss att de andra vet att de inte ska bråka med en.

När jag hör det ljudet så ska jag tänka på att springa så där som mamma lär mej och jag måste springa jättefort efter det.


Inte visste jag att man måste lyssna på konstiga ljud... Hm, låter det illa så kanske jag måste fundera på cirkusen igen. Men farbror Dubbelpuss tycker att jag ska göra som mamma och pappa. 


Alla säger det är så skoj, så, tja, kanske...






Spela själva får ni höra vad hemskt det
låter, inte undra på att de springer fort de vill väl slippa höra det som låter, jag har aldrig hör något liknande.
 


Farbror Dubbelpuss är bra snäll han och han är så klok. Jag tänker prata mer med honom.

Min kompis Lillturbo


Min kompis Lillturbo är en cool kille. Han är en månad yngre än mej. Hans mamma är också ganska ok nu för tiden. Vi leker hela dagarna. Han har fått en grimma, en alldeles egen. Jag får bara låna en som ligger utanför? Varför får han en och inte jag? Mamma säger att jag inte ska vara avundsjuk. Jag är större och ska vara snäll. Men hon fattar inte, den skulle vara snygg mot min färg.

Idag så var han ganska skoj turbo. Han och jag kissar från magen, men han trodde nog att jag också hade mat under magen. Men, han är ju liten och förstår säkert inte... Men för säkerhets skull var jag tvungen att kolla om han var som mej under magen, och det var han.




Jag fattar inte varför hans mamma kallar honom  Lillturbo? Han är nästan lika stor som jag och jag är äldst... Men hans mamma är ganska stor också. Vi har det ganska skoj om dagarna. Men när det kommer människor då tävlar vi, och jag blir jättesur om dom klappar honom också. Han har sett hur jag gör och gör likadant. Dom där dumma människorna tycker hans stora rosa nos är söt, har de inte sett att jag också är rosa på nosen?

Men vi är bästisar ändå!









IDAG HAR JAG TRÄNAT

I

dag har jag tränat.

Mamma säger att vill jag göra som dubbelpuss så måste jag träna. Mamma visade mej hur jag skulle göra.

Det var faktiskt häftigt! Mamma säger att jag ska lyssna på Dubbelpuss och Lyckligtlopp. De har också gjort som mamma och pappa.

Kanske är det skoj? Jag vet inte men jag tänker öva. Mamma har börjat visa mej hur jag ska göra.

 

Min bästa mamma, hon har nog rätt i det hon säger, det är så mysig när vi kan stå och mysa tillsammans med varandra! Mmmm........ Behandlingsplanen är nog inte så dum ändå, puss mamma!


































fredag 22 juni 2012

Min bästist

SKVALLER... DUBBELPUSS HAR VARIT UTE MED SILVERHÄSTEN


Här så var dubbelpussen först! Undra om han tyckte det var skoj?
Mamma säger att jag inte får skvallra, hon säger att det är fult att göra det... Men vet ni, idag så var DubbelPuss ute och åkte i Silverhästen. Han berättade för Lycklig som berättade för mamma som berättade för mej....

 Dubbelpuss har varit och tävlat, precis som pappa och morfar i Elitkampen. Han hade varit först hela vägen nästan ända fram till slutet, var det nu är? Det låter så spännande.

Synd att det är sommar så jag inte hinner träffa honom i huset där vi bor. Jag skulle vilja fråga honom så mycket om hur det var... Hans mamma och pappa heter puss så det blev en dubbelpuss.

   

torsdag 21 juni 2012

FRIS, HJÄLP LVF....

Så här fångad känner jag mej nu! Isor, är jag en tönt eller? Jag vill ju
jobba på cirkus, tänk er själva... Och här kommer Isor, FRIS! HJÄLP!
Jag måste få hjälp! Nu har dom där, ni vet. De har bestämt vad jag ska heta! Kan dom bara göra så? Mamma, hjälp mej... Dom vill att jag ska heta Isor?

Vilken cirkushäst heter Isor? Oj, vilken chock, jag vet inte vad jag ska göra. Mamma säger att det är lungt, vaddå? Lungt, heta Isor när man vill vara på cirkus. Suck, vem vill höra .... Och här kommer Isor?

Tänk alla människoföl, vad ska de tänka, vad är det för tönt som kommer nu. Nä, jag vill ju heta något som låter... Och här kommer den vita hingsten Big Best! Suck, hur ska det här gå? Jag har aldrig känt mej liten och vilsen så hur ska jag ta det här? FRIS-tanten! Jag ska meddela henne! Hon kommer att ändra på det här! Sedan får de se!

 Som om inte namnet var nog, jag har fått en diagnos också. Översocial och med desorienterad anknytning. FRIS-tanten sa att det betydde att jag inte riktigt visste om jag skulle lita på mamma eller om jag också måste lita på dom där människorna. FRIS-tanten sa att det skulle komma en tant som pratade med mej och mamma om det.

Tanten var snäll, hon sa att människorna gjort fel. Dom skulle låtit mamma ta hand om mej. Efter diagnosen så har man gjort en behandlingsplan. FRIS-tanten sa att om mamma och jag och människorna följer den så kommer allt bli bra. Det kändes skönt att höra, men vilken j.... behandlingsplan.  Är det sant, måste jag? 


1. Inget godis ur en människas hand. 


2. Inget gos utan grimma och grimskaft. 


 3. Ingen mys när jag vill det. 


 4. Jag måste umgås mer med mamma för att lära mej mer. 


 Ni hör väl, hur orättvist är inte det här! Vem har frågat mej? Mamma har satt hoven på behandlingsplanen, hon säger att jag är för liten för att bestämma själv... Vaddå, jag är ju 2 månader! Suck, så jobbigt är det nu.... 

 

måndag 18 juni 2012







hmmm.... Vad ska jag göra när jag blir stor. Jag funderar om inte modell vore något för mej? Kan man tjäna pengar på det? Man borde det, många kommer med konstiga lådan och grejar.


Men jag tror egentligen att cirkushäst är mitt kall. Jag har lite problem med det där att rulla runt, precis som mamma gör. Det funkar inte riktigt som det borde. Jag måste kanske öva lite mer.






Men om det inte går så kanske jag ska testa på mamma och pappas yrke. Det kan man tjäna mycket pengar på säger mamma. Ju mer pengar man tjänar desto gladare blir dom där människorna. Jag förstår inte riktigt, jag tjänar pengar (vad det nu är) och människorna blir glada. Men varför blir dom glada. Usch... Det är så mycket man ska kunna och förstå, det är inte så lätt när man bara är några dagar gammal. Vad väntar dom säg egentligen. FRIS-tanten var här. Mamma hade sparkat på min kompis mamma. FRIS-tanten sa till mamma att hon inte får sparka andra föls mammor. Mamma bara frustade.... Vad vet hon sa mamma, de där tanterna behöver man inte bry sig i. Nähä, ok om mamma säger det så.



Jag har övat lite på att springa om jag ska göra som mamma och pappa. Det går så där.... Inte så fort men det är ganska skoj.



Om inte det funkar så har jag en bakväg.... Då blir jag fotomodell, det tror jag att man kan tjäna pengar på... Speciellt som jag ser ut, svansen bak och små snygga öron!