lördag 28 april 2012

Något orange


Jag har det bra. En av varelserna kommer varje dag till mej och bjuder mamma på något orange  långsmalt. Jag har testat men är inte övertygad än. Mamma säger att jag ska vara snäll mot dom som kommer med såna. Dom är tydligen snälla. Ja, det är mycket man ska lära sig, och dessutom ska det gå fort tydligen. Tur jag har en så klok mor.




 

Kändis

Dvita fölet. Det är jag det! Jag har hört skvallras om att jag är känd hemma. En av mina varelser som sponsrar mej frågade fölfölet på 7-8 år år om hon ville följa med och titta på mej. Fölfölet sa då: Jaha, du menar det vita fölet. På Alens spel och tobak så ska det finnas en bild på mej, precis som på Swedbank. En vecka och 2 dagar så är jag redan kändis. Mmmmm... Det är lite häftigt för ett litet föl som mej. Kanske blir jag lika känd som morfar. Det är en kändis det!

Pappa var och visade upp sig i torsdag på Travbanan i Bollnäs. Alla ville se mej. En av varelserna fick gå runt med film i ringmojängen och visa upp mej. Mamma blev så stolt när hon hörde det.

Pappa är också säkert stolt, hoppas jag i alla fall. Tangens Scott .
Klicka på pappas namn. Han har också en egen sida. Vi är lika moderna pappa och jag.


 

torsdag 26 april 2012

Jag fyller vecka!

Jag gillar att bli kliad, det
är sååååååå sköööönt!
Jag fyller en vecka! Idag blir det tårta, Hurra för mej, jag är en veckan nu! Härligt att bli äldre och äldre. Mamma säger alltid att det får du göra när du blir äldre. Jag är äldre nu.... Kan jag få titta i de andra stallgångarna nu tro? Mamma skriker åt mej när jag inte följer med henne in på en gång. Fattar hon inte att jag vill ju se hur dom andra bor.


 

Pappa

Pappa var och visade upp sig i kväll. Jag fick vara hemma, suck... Att mamma är så envis! Får man inte göra något man vill utan att be om lov? Om jag blir hälften så cool som pappa så är det häftigt. Det skvallrades om att jag har syskon? Det visste inte jag. Tydligen har jag ganska många och ingen av dem var cirkushäst. Allihopa var travare, ska jag vara den första att bryta traditionen... Eller kan det vara så att det är helt ok att vara travare? Måste nog prata lite med mamma om det. I alla fall så pratade varelserna om att mina syskon vinner i travlopp.

Vad är vinna? Är det något som är bra, eftersom varelserna pratar om det. Usch, jag blir sur, jag ville ju träffa pappa. När jag blir stor ska jag åka och hälsa på honom när JAG VILL! Så det så! Då kanske han kan berätta om vad vinna är och om det är något bra.

 

En dag i hagen


En dag i hagen. Det är helt ok att vara innanför de vita sakerna. Även om jag skulle villa kolla utanför.










 

onsdag 25 april 2012

Stamtavla



Hmm.. Några dagar gammal och varelserna pratar om stamtavla. Är det så viktigt? Inte för mej i alla fall. Jag är lycklig ändå, men när jag besökare från Norge, Tyskland, Thailand och till och med USA så kan jag väl berätta vem jag är.

Arbetsnamn: Hedens Vitamin (jag kanske väljer ett riktigt namn så småning om)






Mamma: Nilsby Faksa





Pappa: Tangens Scott







Morfar: Järvsöfax






Mormor: Nilsby Gry


Farfar: Moe Odin



Det här är min släkt, fina pållar allihopa. Svårt med kontakten eftersom det är långt mellan oss, men pappa bor ju i närheten så honom kommer jag att hälsa på.


Jag är internationell

Kolla! Jag är internationell. De här har varit in och hälsat på!




Sidvyer per land, Sverige 323, USA 14, Norge 6, Storbritannien 2, Thailand 2, Tyskland 1



Mamma har fel! Jag kan bli internationell cirkushäst!

















    

tisdag 24 april 2012

Hur kommer jag egentligen se ut?

Jag har funderat över hur jag kommer se ut..... Så här tror jag att jag kommer se ut, fast lite snyggare! Jag har tittat lite på den här sidan där det står lite om färger: Kallblodsfärger

...

Ny morgon på Heden

Nmorgon på Heden i Söderala. Mamma tjatar om att jag ska äta frukost. Det är viktigt tydligen. Det är helt ok så jag gör som hon säger.








Hon säger att jag ska bli travare, men jag vet inte... Cirkus låter mycket mer skoj! Mamma tjatar bara om att jag inte kan försörja mej som cirkushäst, men det ordnar väl sig!



I morgon ska pappa komma till Bollnäs, åååå vad jag önskar att jag kunde åka och träffa honom. Mamma säger att jag inte får åka själv förrän nästa år. Tråkigt! Kolla in programmet, pappa ska springa före alla in på banan. Dessutom i samma lopp som mammas gamla kompis Lucy Race startar i. Häftigt!
Bollnästravet 120426



 

Se där finfrämmande på bloggen

Längst ner på min blogg finns en widget som visar vilka som besöker bloggen. Jätteroligt att pappas
landsmän  tittar in till mej! Jätteskoj!  Så här kan man väl se på pappa och mammas bekantskap. Eller?











Heden i Söderala

H eden i Söderala, kan man bo bättre? Nu ska jag erkänna att jag inte vet så mycket annat, men det är toppen. Husse kommer och lyfter på mina ben varje dag? Undra vad han letar efter? Husse, ja, ni vet han som var med och såg till att jag kom till världen.

Här är husse och en fan från facebook



Undrar vad de är de sitter på, märklig sak? Vad har de den där grejen till? Att vila på? Nej, det gör man ju i halmen. Ja, jag får väl fråga mamma.








Här är husse med sina föl och föls föl. Han har errfarenhet så jag är nog i goda händer. Mattias, det största fölet, han är sponsor till mamma.


Husse med föl och föls föl

Idag har jag varit ute för tredje gången. Vilken stor värld. Men, jag förstår inte riktigt det är så stort men jag kommer inte ut. Det är något vitt som är i vägen. Varför då? Jag vill ju kolla in restern också!



Allt springande gör mej trött, det är ok att lägga sig, men det märkliga gråbruna under mej, vad är det? Jag blir ju lortig av det! Hjälp, hur gör man?

Men jag behöver inte vara orolig mamma
håller koll när jag vilar så ingen rövar bort mej!


OM ni inte upptäckt det så kan ni skriva kommentarer efter varje inlägg jag gör! Skriv vad ni tycker jag ska få för proffesionellt namn. Mina sponsorer har inte bestämt sig än. Tänk, jag är fem dagar och är redan sponsrad. Det är livet som en häst! Gillar det skarpt!

Ha en fortsatt bra kväll och glöm inte att gilla mej på Facebook!

    
Många gillar mej! Härligt! Se här!







Hjälper en frände: 


AKUT AMMA BEHÖVS! 


Kontakta Sara Rundqvist via länken!
Sara Rudqvist





 

måndag 23 april 2012

God Morgon

Undrar om man vågar kika vad som
som finns där ute. Bäst jag håller mej
bakom mamma, man vet aldrig......
Där min 5:e dag på det här nya stället. Jag tycker det är nästan lika trångt som i mammas mage, undrar om det finns något utanför? Vågar man?



Men det ser ljust ut, undar om man
inte skulle ha att par googles. . . . . 




Igår råkade jag sparka mamma, vet ni vad hon gjorde. Hon bet mej i manken. Får man göra så mot barn?










 

Popis, jag måste börja lära mej att räkna



Jag är en popis kille, att så många skulle hitta in till mej och mitt kryp in på så kort tid, HÄFTIGT!

Nu så har jag gjort entre i den stora världen!





Jag har idag skaffat med ett FB konto, hur ska jag annars kunna hålla mej ajour med vad de konstiga varelserna gör? De verkar leva sitt liv där, kanske är det så man gör. Jag får ta en diskussion med mamma.

Jodå, mamma höll med, ska man vara med så är det på FB.

Så nu finns jag där.... och jag vill också ha vänner!











Hedens Vita | Skapa en profillänk

söndag 22 april 2012

1 dag gammal och ny i världen


Oj, vad ljust, det gör ont i ögonen

Nu lägger jag mej och vilar

Vilken värld jag har kommit till. Stort och kallt och en massa konstiga varelser som kommer och går.







Jag måste vara snygg eftersom så många vill komma och hälsa på. Undra hur många såna där konstiga varelser som det finns där ute. Men dom är snälla. Det där oranga, samma som mamma får, det smakade himla gott. Inte för att det går upp mot tissen, men smaskigt ändå!

Mamma gillar det oranga?






Ni ser själva hur många de är? De där konstiga varelserna. Men dom verkar ha sina fördelar.















En, två

                                            Och en  
                                            till! 














Dom där konstiga, dom på två ben, dom kan nog vara till nytta, det är skönt när de kliar mej på halsen, sååååå mysigt.




Men när man är liten så blir man trött av att upptäcka allt nytt. 
Så nu ligger jag bekvämt och tar mej en välförtjänt tupplur.

Nu sover jag gott, skön brud det där!
Inom barnpsykologin så skulle psykologen konstatera att här har vi ett tryggt barn med en trygg anknytning. Utvecklingen kommer gå som en dans för den här krabaten.