onsdag 16 maj 2012

Cirkus och Ryssar


Nog för att jag är en stilig hingst och tänker göra internationell karriär som cirkushäst. Jag har räknat med att bli känd, men känd i Ryssland, det är stort säger mamma.

Själv tänker jag att det kan vara så att någon på Cirkus Scott har sett mej när det kom till Söderhamn. Dom fålarna har säkert pratat med fålarna och varelserna i Ryssland och så har de fått nys på mej. Tänk er, jag har redan börjat min internationella karriär. Men det får man kanske räkna med... Att bli känd menar jag.

Mamma säger att jag inte ska surra så mycket, men vaddå? Kolla vilka som läser om mej! Mamma det fattar du väl. OM jag är snäll med mamma så kanske, kanske jag får titta på dom som redan jobbar på cirkus. Det skulle vara så spännande. Hm, jag ska fundera ut något. Kan man få praktisera kanske?


Kolla, nästan som mej!
Kolla, jag är nästan där! Om ett par veckor så kan jag!
Sidvyer per land


Sverige 1 222
Ryssland 86
USA 31
Norge 11
Storbritannien 5
Tyskland 4
Thailand 2
Malaysia 1



    

tisdag 15 maj 2012

Mamma, jag vill inte sova borta, circusen är ju i stan

Nu är jag sur!
Jag och mamma ska sova borta. Jag vill inte. Jag försökte allt jag kunde för att slippa kliva ur den galopperande silverhästen. Mamma sa att jag måste. Ska hon sova borta så får jag faktiskt följa med. Men jag vill ju inte! Det är cirkus i stan, det här är kanske min chans. Fattar inte mamma något. Hon sa åt mej att nu fick jag skärpa till mej... Vaddå? När cirkusen kommer till stan då ska jag åka bort. Hmm... Dom vill inte att jag ska bli cirkushäst. :( Men det är som vanligt, jag får göra som mamma säger. Hon säger att jag kan få göra som jag vill när jag blir ett år, men nu är det hon som bestämmer. Suck... Vad ska en stackars fåle göra, det är bara att göra som mamma säger. Det är lite otäckt, jag har aldrig sovit borta förr. Åka med silverhästen var roligt, men jag vet inte om jag följt med om jag vetat om att jag skulle vara tvungen att sova borta. Jag längtar faktiskt hem!

 

måndag 14 maj 2012

Program Hagmyren och Bollnästravet

Min varelse som gör det mesta jag ber om har lagt till program i min blogg. Travprogram till både Bollnäs och Hagmyren, varelsen säger precis som mamma, det är där jag hör hemma.... Trodde dom ja, jag tänker bli världens bästa cirkushäst, så det så!

I alla fall så tycker mamma att jag ska börja titta i dom. Dom ligger precis under min bild. Men jag förstår inte... Vad ska jag lära mej? Läsa eller tävla. Vi måste snacka om det här mamma och jag.



 
Det bästa med varelser är att man kan få dom att göra precis vad man vill. Och vet ni vad, en hemlis, jag gillar det. Den här tokiga varelsen kliar mej precis vart jag vill. Jag puttar bara på den, lyfter lite på foten så den kommer åt. Man får mat av varelserna, dom kliar en och mamma säger att är man snäll kan man få godis också.






Oj, oj, oj...

Vad är det som låter klick?
Varelser var och tittade på mej. Jag har aldrig sett dom förr. Dom kom med någon konstig manik som sa klick, klick, klick. Mamma sa att det var något som gör att andra kan se mej. Märkligt, hur går det till. Det finns bara en jag och jag är HÄR???? Mammas varelse berättade för min varelse att den ena varelsen med klick, klick grejen brukar vara med i en burk där man kan se andra kompisar och andra varelser. Också konstigt, hmm... Burk med varelser i? Förstår riktigt inte.

Men mamma du vet väl att jag är
snyggaste fålen i världen, du sa
faktiskt det. Så det så!
Men vet ni vad.... Dom tyckte JAG var den finast fåle dom sett. Visste ja väl. Mamma sa att dom här varelserna har sett många fålar. Och, jag vet att jag är snyggast! Så dä så. Mamma säger att jag inte får skryta. Varför inte då. Hon ser väl hur jag ser ut. Mamma säger att jag är den snyggaste fålen i alla hagar i hela världen. Men hon säger att de andra mammorna också säger så till sina fålar. Men de andra mammorna har ju inte sett mej, hur kan dom säga att deras fålar är snyggare än mej. Tror inte att varelserna tycker som dom andra mammorna, det sa ju varelserna som var hit idag. Dom sa att jag var snyggast. Så är det!


 

söndag 13 maj 2012

Idag ska jag ut med den blanka hästen

Mamma har fått tantskador. Hon kissar på sig. Det är inte roligt för mamma för hon får sår på benen.

Och... vet ni vad. Det rinner på tuttarna och smakar blääääääääääääääää! Mina tuttar, dom ska vara för mej, vad gör det kiss där som förstör smaken? 

Men nu ska mamma få hjälp. Vi ska åka i den blanka hästen som galopperar ut och in brevid hagen. Jag har sett att Lucky Race fått följa med och idag är det min tur. Mamma säger att vi ska åka till doktorn. Hmmmm....

Vad är en doktor? Äh, vad bryr jag mej. Jag ska få åka med den blanka hästen precis som Lucky fick! Skoj, ojoj...