torsdag 31 maj 2012

MAMMA KAN KISSA SJÄLV NU!

Mamma och jag har åkt med silverhingsten. Doktorn som är så snäll sa att mamma kan kissa själv nu! HURRA, inget mer kiss på min mat!
Härligt, mums! Nu ska jag festa loss.



Idag så var det många av mina varelser som var här. Alla ville bara klia och klappa mej! Det gillar jag, jag vet ju att jag är snyggast. Det var en varelse som hette Dick, han sa att jag var det finaste han sett! Men, det vet jag redan!


Snart är det dags för mej att välja namn. Jag grunnar fortfarande på vad jag vill heta, något som slår oavsett om jag blir cirkushäst eller ska vinna Elitkampen. Hmm... Cirkus, då måste det vara något klatchigt. Elitkampen, då måste det vara ett bra namn för varelsen som ska skrika mitt namn. Jag ska grunna vidare på det och jag har alltid FRIS att prata med om det blir jobbigt för mej.

 

måndag 28 maj 2012

I MORGON SKA JAG ÅKA MED SILVERHÄSTEN


Köpa mitt öra, mamma kan dom göra så?
Mamma och jag ska ut och åka med den galopperande silverhästen igen. Jag tycker det är så skoj! Han kan springa så fort. Han ser till och med ut som mej. Silver med svarta hårstrån på sidan, nu har ju jag mina i svansen och manen, men ganska lika.

 Jag har funderat, det är så konstigt. Mamma kissar under svansen? Så gör man ju inte, man kissar under magen. Men, hur? Konstigt, där är ju min mat? Hm... Märkligt. Men det är lite besvärligt att mamma ska kissa så konstigt. Hennes svans är det ända stället man kan gömma sig från dom där svarta små hästarna som inte behöver gå.

 Mamma säger att hon måste få en ny slang så vi ska åka och hälsa på doktorn. Jag gillade det stället. Jag fick springa hur jag ville och alla varelser var så snälla.

Min varelse säger att man kan köpa en del i mej? Hur går det till, kan någon köpa mitt öra? Jag vill inte att någon köper mitt öra! Tänk om någon vill köpa svansen, vad gör jag då? Jag får ringa FRIS (fölens rätt i samhället). Dom kan väl inte bara göra så?

Sedan tycker jag att jag blivit för stor för att heta lillen. Jag vill ha ett namn som gör sig fint när jag blir cirkushäst eller om jag gör som släkten och vinner Elitkampen. Mamma säger att det är varelserna som bestämmer det.

Vaddå, det kan dom väl inte göra! JAG VILL BESTÄMMA MITT NAMN. Tänkt vad de skulle kunna kalla mej: GRÅLLEN, PÅLLEN, EMIL, TORD! NÄ DET ÄR INTE OK! Så det så!

Hm, vad skulle jag vilja heta, SNYGGE, VITA HINGSTEN, SCOTTS CIRKUS (efter pappa så klart). Jag ska funderar vidare på det.

Mamma säger att man ofta får ett namn efter mamma och pappa. Hur skulle det bli. SCOTTS GNISTER, mmm, låter ok, SCOTTS FAKSE, det lät ok, eller HEDENS SCOTT, det gillade jag, eller kanske HEDENS FAKS. Kanske HEDENS ATOM,  SCOTTS TROTTER knanske, det kan vara ok. Hoppas bara att dom frågar mej först, jag tror att jag gillar HEDENS SCOTT eller SCOTTS TROTTER.

FRIS säger att det är svårt att påverka varelserna men att om det blir för tokigt så ska jag ringa dom. Det finns varelser som åker omkring och ser till att mammorna är snälla mot sina fålar och att dom får mat, man får inte heller döpa föl hur som helst. FRIS sa att dom kan ringa varelserna om inte jag mår bra av mitt namn. Tur att dom finns, vad skulle jag göra annars. Mamma säger att jag inte får sparka på eller bita varelserna för då kanske dom inte tycker om mej. Men FRIS kan kanske hjälpa mej.

 

söndag 27 maj 2012

Släkten är bäst

Morfar gjorde det 5 gånger - Järvsöfaks
         Elitkampen på Solvalla... Hmmm, där vill jag vara med. Det kanske är enklare att få vara med där än att bli cirkushäst. Mamma säger att om jag är med Elitkampen så kommer jag få åka med Silverhästen igen. Skoj, jag tror att jag ska satsa på det. Mamma säger att det ligger i släkten. Hmm, kan tjocka släkten så kan jag!


Pappas mormor har vunnit 3 gånger - Atom Vinter
Farfar gjorde det - Moe Odin
 Det är nästan självklart att jag också tänker göra det!





MORFAR ÄR PÅ TV

Minmorfar är hedersreprestentatör tillsammans med Stig H och Jim Frick! Jag är en stolt fåle idag!