torsdag 14 juni 2012

NU FATTAR JAG!

Man kan ha mysigt med dom där människorna! Ibland kan man inte låta bli att tycka om dom, för dom är ju ganska söta...





onsdag 13 juni 2012

MAMMA ÄR BÄST

Min mamma!Hon är faktiskt bäst! Mamma säger att hon varit jätteduktig att springa, nu har hon ju inte varit med i Elitkampen, men hon har sprungit på andra ställen.

Mamma är faktiskt en av morfars bästa tjejföl och hon har sprungit jättefort. Mamma berättade när hon vann en gång, då sprang hon 1.25,8. Det är jättebra säger mamma. Mamma säger att hon varit tvåa, trea och fyra också... Och det är också jättebra.

Mamma har lovat att om jag vill vinna Elitkampen så kommer hon att visa mej hur jag ska göra. Det ska bli jättespännande. Hon ville inte visa mej cirkuskonster, men hon sa att hon kunde några.

Men i alla fall, min mamma är bäst! Visst, hon biter mej ibland och FRIS-tanten säger att det får man inte! Men det kommer mamma sluta med när hon hör det.... Men kanske jag måste sluta att bita henne i örat också. Det känns orättvist annars.

 

MÄNNISKOR


Vad är dom bra för? Dom ser konstiga ut, dom kan inte gå som man ska? Dessutom låter dom konstigt. Mamma bryr sig inte så mycket om dom om dom inte har dom där oranga söta långa sakerna som smakar gott med sig.





Men jag, jag är nyfiken på dom. Undra vad dom finns för. Det är skönt när dom kliar mej och leker med mej, men är det därför dom finns? Vissa av dom kommer med söt mat och dom tar med mej ut med silverhästen. Men varför finns dom.

Mamma säger att man ska vara snäll med dom. Det är jag ju, mycket snällare än min kompis. Dom får ju klappa mej. Ibland så undrar jag vad dom är gjord av, då tar jag en tugga. En gång så var det en som satte upp sin hov och lät. Då undrade jag om inte det var dags för FRIS (fölens rätt i samhället). Dom är ju otäcka om dom visar hoven och låter illa. Får dom göra så? Mamma säger att det är för att jag måste lära mej hur man ska bete sig. Vaddå? Bete sig? Ärligt talat förstår jag inte vad hon pratar om.



Visst, mamma blir arg också när jag tar en tugga av hennes öra, men det är ju bara för att jag vill busa. Mamma gillar inte det. Men får mammor bita sina föl i manken? Hmm... FRIS-tanten sa att man inte får aga sina föl. Jag sa det till mamma, mamma skrattade åt mej och sa att jag måste bli uppfostrad.

 Uppfostrad, vad är det och varför då? Jag vet ju hur man gör när man ska bli cirkushäst och mamma har berättat hur man gör för att vinna Elitkampen. Vad behöver uppfostras? Det är mycket jag inte förstår riktigt. Men å andra sidan, jag behöver ju inte bry mej, jag är på sommarlov nu. Och kanske, kanske får jag gå i skola för små hästar i Bollnäs.
 

måndag 11 juni 2012

Jag har fått klagomål

Stanna då, jag vill ju se vad du gör!
Man pratar bajs om mej! Usch, gillar inte det, bajs luktar ju illa. Man säger att det inte går att filma mej? Vaddå? Man klagar på att jag bara följer efter? Men har dom inte förstått att det ser ju spännande ut och jag är liten, jag vill ju bara lära mej.

Mamma sa att det var så här jag
skulle göra för att människorna ska
bli glada! Och det vill jag ju ........
Tänka att dom här varelserna som kallas människor inte kan förstå hur ett litet föl tänker. Dom kommer hit med en liten fyrkantig låda, håller den framför sin nos och sedan backar dom? Vem som helst skulle ju bli förvirrad och nyfiken på vad dom egentligen gör.


Nog för att jag förstår att jag måste vänja mej, Elitkampen eller världsbästa cirkushästen då måste jag ju stå ut med det. Men för tusan, jag måste ju få lära mej först hur det går till.




Kolla där är en liten som ser ut som mej, mamma får kolla upp skolan


Undra om man kan gå och lära sig sånt någonstans. Det ska ju finnas kurser för små hästar. I Bollnäs på den runda ringen där man ska springa enligt mamma så tror jag att dom har skola för små hästar. Jag kanske ska fråga mamma om jag får gå där. Det är så mycket man måste lära sig, så det är kanske lika bra att gå till skolan. Jag ska fråga mamma om jag får göra det.

söndag 10 juni 2012

MIN KOMPIS

n

Han fick vara med på mitt sommarlov! Hurra! En kompis!

Vi ska ha så skoj i sommar han och jag.














Men titta på hans öron! Han hör saker, vilka öron, jag vill också ha stora öron. Han är redan stor. Han har fått skägg... Men jag är ju äldre, vart är mitt skägg?

















Kolla! Man kan ligga och äta, det har inte jag tänkt på smart kompis!






MÄNNISKOR OCH LEKSAKER



Människor kallas dom här konstiga varelserna som kommer till mej. Mamma säger att det heter så. Dom är ganska roliga dom där. Man kan leka och de kliar så skönt på mej. Det finns en som brukar komma ibland, en annan står utanför hagen men kommer aldrig och hälsar på mej riktigt. Mamma säger att man ska vara snäll mot dom, det är svårt när man ska leka för dom blir så små när jag går på två ben. Så nu har vi hittat på en ny lek. Kasta kliaren heter den.


 

SOMMARLOV


Äntligen sommarlov! En stor grön hage, en ny kompis! Härligt, sommarlov det gillar jag.



Men jag har lite problem med kompisens morsa. Hon är arg, vilken bitch. Sån är inte min mamma. Så fort jag vill prata med kompisen så kommer hon och är arg? Vad har jag gjort? Får man göra så mot föl? FRIS, jag måste kolla med dom.

 Jag tränar både på att springa och göra konster. Jag har inte bestämt mej vilken inriktning jag ska välja när det blir skoldags. Mamma tjatar om Elitkampen, men det ser ju så roligt ut att gå på två ben och ha en röd hatt. Idag viskade en varelse ett namn som jag gillade.... Vilket berättar jag sen.