söndag 6 maj 2012

Min pappa - Tangens Scott

Mamma säger att varelserna
går omkring i gula pälsar och är
så glada, ja de är märkliga?
Tangen Scott - titta vad klok
pappa ser ut. Det vill jag också bli!
Pappa är bäst! PAPPA - TANGEN SCOTT

 Mamma har berättat om pappa. Han bor tydligen bara några kilometer från mej. Men vad mycket jag har att lära, kanske pappa ka n hjälpa mej. Mamma är ju tjej... Och vi killar är ju på vårat vis. Min pappa har vunnit något som heter Derby. Mamma säger att Derby det är det bara de bästa som vinner. Jag vill också vinna Derby eftersom det bara är dom bästa, och det är ju jag. Undrar... Finns det Derby för cirkushästar?
Kolla man får mat runt halsen också!

Pappa har vunnit Derbyt. Jag är så stolt över honom, jag tänker göra samma sak. Pappa bodde i Norge tidigare, där van han Derbyt. Mamma säger att det är jättemånga varelser som tittar på när man springer Derbyt. Det låter faktiskt roligt.

Pappa har sprungit jättefort, han har rekord? Men mamma vad är rekord? Aha, det fortaste man sprungit. Pappa har sprungit 1.20.2 a. Det är fort säger mamma. När det står ett a så springer man bakom såna som galopperar förbi på vägen? Låter märkligt, men det kanske går att springa efter dom.

Pappa tjänade jättemycket pengar till sin varlese - 2.600 000 skr. Mamma säger att man får jättemycket godis för så många pengar. Pengar är tydligen bra. På vilket sätt vet jag inte än, men jag måste nog lära mej.

Här är farfar Moe Odin
Pappa har blivit påtittad av varelser och sedan har dom pratat om honom. De sa så här: Experternas kommentar av Tangen Scott: 


Moe Odin räknas i dag som en av tidenes främsta och elegantaste travare. I aveln är han på väg mot den absoluta elittoppen.Samtidigt har Slogum Vår visat sig vara ett ytters intressant sto. Med Atom Vinter som pappa så finns grunden till en ytterst intressant stam. Slogum Vår är också mamma till Pia Tangen 4-27.4v/kr 286.000 och Stång Per  25,0 /£ 262000. Kommentar från avelsvärdering: Tangens Scotts stam visar att det här är en hingst med stor potential att bli en inflytelserik avelshingst inom kallblodstravet.


Farmor och också varit duktig. Slogum Vår vann 1 av 27 starter på 3 säsonger, hon kom 2:a i DNT´s unghäst serie och tjänade 50,000 som 4åring. mormor Slogum sol vann 7av 31 starter, hon har 11 avkommor och 10 av dom har kommit till start, den vinstrikaste är kåringshingsten Slogum jørn. Slogum sol är dotter till Støva som är känd för att lämna hästar med stora prastationer.


Mamma säger att pappa står och laddar? Vet inte vad det
betyder men tydligen är det så man gör?


Mamma säger att det här betyder att jag har en bra stam? Stam, men hon sa ju nyss att stam var det där stora i hagen som gick rakt upp i himlen. Mamma, hur ska jag veta vad som är vad? Ähh, det bryr jag mej inte om nu. I alla fall pappa har varit jätteduktig. Dom säger att han är en snäll och klok hingst. Mamma sa att jag skulle titta på bilden och se hur pappa gjorde, för som han gjorde ska man tydligen göra?

Men kolla, pappas morfar ser ut som
mej nästan. Nu ser jag hur jag kommer
se ut. Snyggig, det är vad jag blir!





Mamma säger att pappas morfar var något alldeles speciellt? Atom Vinter, han har ett namn som liknar mitt arbetsnamn. Mamma har berättat att han var snygg, inte lika snygg som mej, men snygg ändå. Han var också jätteduktig. Fattar ni, det är bara duktiga hästar i min släkt! Visste väl att jag var lite speciell!

Kolla hur pappa springer, nästa lika bra som jag!










En sista titt på pappa - Tangen Scott som bor i Mohed på stuteri Tomteboda, hemma hos varelsen Magnusson. PAPPAS HEMSIDA




Kolla vad lika jag och pappa är


                                     

Mamma är sjuk

Min bästa mamma är sjuk.... Jag är ledsen, mamma är sjuk efter att jag kom. Det ville jag ju inte. Min bästa mamma, du måste bli frisk. Som tur är så har varelser som kallas veterinär varit till mamma. Mamma sa att dom skulle göra henne frisk. Det måste dom! Mamma är trött och måste ha medicin genom en lång stor sak som dom sticker i halsen på henne. Det ser otäckt ut men mamma säger att det inte känns. Hon är lite trött av medicinen så jag tänker vara snäll pålle och inte öva cirkus idag.




.